Dipòsit de la Recerca de Catalunya (RECERCAT)

RECERCAT (Dipòsit de la Recerca de Catalunya) és un dipòsit cooperatiu de documents digitals que inclou la literatura de recerca de les universitats i dels centres d'investigació de Catalunya, com ara articles encara no publicats (preprints), comunicacions a congressos, informes de recerca, working papers, projectes de final de carrera, memòries tècniques, etc.

La principal finalitat de RECERCAT és fer més visible la recerca que es duu a terme a Catalunya i alhora contribuir al moviment mundial de dipositar la producció acadèmica i de recerca a la xarxa de forma gratuïta, endegat per les institucions que financen la recerca, per tal de crear alternatives al paradigma de pagar per tenir accés a informació que s'ha elaborat en la pròpia institució.

Els objectius de RECERCAT són:

  • Augmentar la visibilitat dels documents, dels autors i de les institucions que els emparen i, en general, de la recerca produïda a Catalunya.
  • Facilitar l'edició a través de l'entrada autoalimentada dels documents.
  • Afegir valor als documents a través de citacions normalitzades, estadístiques de consulta, adreces permanents i mecanismes de preservació.

Tots els documents inclosos a RECERCAT són d'accés lliure i estan subjectes a la llicència Creative Commons de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada. Aquesta llicència estableix que es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original i la institució que l'empara i no se'n faci cap ús amb finalitats comercials ni obra derivada.

Si vols incloure a RECERCAT un article publicat i no estàs segur de la política de copyright de l'editor o la revista, consulta un resum dels permisos que normalment es donen com a part de l'acord de transferència de drets d'autor als editors en la llista SHERPA/ROMEO. Si no consta l'editor o la revista on heu publicat l'article, contacta directament amb l'editor.

RECERCAT funciona amb el programa de codi obert Dspace desenvolupat pel Massachussets Institute of Technology (MIT) i l'empresa Hewlett-Packard (HP). Aquesta aplicació permet fer, entre d’altres, cerques per autor, títol, universitat, centre de recerca, etc. Així mateix, ofereix la possibilitat de subscriure's al servei d'alerta de qualsevol col·lecció per rebre per correu electrònic l’avís de nous documents introduïts.

Contacte

Si vols participar a RECERCAT o en vols més informació pots adreçar-te a recercatatcsuc [dot] cat.