Barcelona dansa a través de la xarxa amb Londres i Copenhaguen

Un grup de ballarins i músics a Copenhaguen, Londres i Barcelona han representat junts l'espectacle "Longing for the impossible for the moment it is real". Aquest espectacle ha format part del festival de música contemporània PULSAR de Copenhaguen, que un cop l'any organitza The Royal Danish Academy of Music (RDAM) i que ha coincidit amb el 150è aniversari d'aquesta institució.

La representació s'ha realitzat en col·laboració amb la Performing Arts School danesa i el Royal College of Music londinenc. A Barcelona, estudiants del Conservatori Superior de Dansa de l'Institut del Teatre (IdT) han dansat al Convent dels Àngels del MACBA, un lloc amb una molt bona connectivitat gràcies a que forma part de l'Anella Científica, la xarxa de comunicacions acadèmica i de recerca gestionada pel Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC).

Aquesta edició del festival PULSAR s'ha centrat en la música de compositors que han influït en la música danesa contemporània a través de les últimes generacions, però també en el més nou. Entre les peces en que han participat els ballarins de Barcelona, hi ha The Taking (after "The Kiss") del compositor català Xavier Bonfill.

Aquest tipus d'espectacle ofereix la possibilitat a estudiants, en aquest cas de l'IdT juntament amb els de l'RDAM i l'escola d'arts escèniques danesa, de participar en tot el procés creatiu, tant musical com en la dansa. Gràcies a les xarxes acadèmiques i de recerca com l'Anella Científica a Catalunya, poden col·laborar amb estudiants i compositors d'altres països i usar internet d'alta velocitat per representar en temps real aquest tipus d'espectacle virtual.

Per a la retransmissió, a més de l'Anella Científica, gestionada pel CSUC, s'ha usat l'espanyola RedIRIS, la del Regne Unit Janet, la danesa Forskningsnettet i la panaeuropea Géant. L'Institut de Cultura del Ajuntament de Barcelona ha donat suport a aquest esdeveniment cultural.