Multimèdia

El servei de multimèdia proporciona multicast nadiu, en IPv4 i IPv6, i ofereix el servei de videoconfèrencia a les institucions que ho sol·liciten.

El multicast nadiu serveix per optimitzar l'ús de l'amplada de banda en aplicacions multimèdia, ja que permet l'enviament de tràfic cap a molts punts sense haver de replicar la informació per cada receptor.

Entre les transmissions que es fan utilitzant l'Anella Científica, destaquen les d'Òpera Oberta, un curs impartit pel Gran Teatre del Liceu que inclou l'assistència en directe a les òperes des de les sales d’actes de més de 50 universitats d'arreu del món.

El servei de videoconferència permet celebrar reunions punt a punt o reunions multipunt de diferents grups de treball distants geogràficament, proporcionant un estalvi de temps i de costos de desplaçament. Les eines que es poden usar van des de l'àudio i el vídeo a les pissarres electròniques i els editors de text compartits. La tecnologia suportada és H.323.

Contacte

Si vols més informació per utilitzar aquest servei, adreça't als serveis informàtics de la pròpia institució o contacta: anella [dot] serveisatsuport [dot] csuc [dot] cat.