NRENUM

NRENUM és un protocol orientat a facilitar la convergència entre les xarxes de telefonia i de les dades de les xarxes acadèmiques. L'objectiu del servei és aconseguir que les trucades entre els participants de les institucions que hi col·laboren es facin mitjançant les xarxes acadèmiques.

NRENUM fa servir el protocol estàndard ENUM, elaborat per l'IETF (Internet Engineering Task Force), que simplifica el sistema de funcionament de les trucades VoIP. El protocol es basa en el sistema de resolució de noms de domini (DNS) i, mitjançant registres NAPTR (Naming Pointer Resource Records), es defineix la correspondència entre el número de telèfon i la SIP URI. Una SIP URI és un esquema d'adreçament SIP, un identificador únic, la sintaxi de la qual és molt semblant a la d'una adreça de correu.

L'esquema ENUM permet que les trucades VoIP connectin de forma directa a través de la xarxa de dades, que substitueix la xarxa tradicional. A partir d'aquí, ENUM tradueix un número de telèfon a una SIP URI, la qual cosa permet que els usuaris continuïn utilitzant els formats de números de telèfon existents, tot i que la trucada s'encamina per la xarxa de dades gràcies als servidors DNS. Tot això fa que ENUM sigui un enllaç entre la xarxa de veu i la de dades ràpid, estable i econòmic.

Per poder utilitzar aquest servei és necessari que tant l'origen com el destí tinguin configurat l'ús de NRENUM per a realitzar aquest tipus de trucades.

Contacte

Si vols més informació sobre aquest servei adreça't a: anella [dot] serveisatsuport [dot] csuc [dot] cat