Federació d’identitats (UNIFICAT)

Des del 1 de febrer de 2017, el servei de federació d'identitats per la comunitat universitària i de recerca catalana ofereix a totes les organitzacions participants una relació de confiança entre elles per intercanviar informació sobre la identitat digital dels seus usuaris de forma segura, preservant la integritat i la confidencialitat d'aquesta informació.

És una infraestructura oberta de col·laboració que dóna accés a una àmplia gamma de serveis mitjançant una única autenticació institucional. L'autenticació, autorització, gestió del grup, i acords de privacitat i seguretat s'organitzen de forma centralitzada. El servei de federació d'identitats fa la vida més fàcil a l'usuari: d'una connexió per a cada servei a només una vàlida per a tots. 

Facilita la incorporació de nous proveïdors interns i externs al sistema, fet que proporciona als usuaris un inici de sessió únic als serveis en línia que necessiten. 

El servei de federació d'identitats s'ha posat en marxa seguint models internacionals com ara eduGAIN, que interconnecta federacions d'identitat d'arreu del món, o REFEDS, que recull les necessitats de les federacions d'identitat de recerca i del món acadèmic a nivell mundial.