Casos d'èxit

A continuació trobaràs un seguit de casos d'èxit relacionats amb els diversos serveis que oferim.

 • Promoure l'educació a través de videoconferència

  Un exemple de la versatilitat de l'Anella Científica és la retransmissió de la Fundació Teknon d'una operació en directe dins del LION Global Broadcast, on diversos centres d'arreu del món, com Holanda, Brasil, Turquia o França, retransmetien operacions relacionades amb el camp de l'otorinolaringologia.

 • Retransmissió d'una òpera en directe amb tecnologia 3D

  La tecnologia de l'Anella Científica va permetre la primera retransmissió en directe amb tecnologia 3D i qualitat cinematogràfica dins de la cinquena edició del Digital Barcelona Film Festival (DiBa 2009).

 • Noves eines per a l’estudi del temps espacial

  Blai Sanahuja, catedràtic de la Universitat de Barcelona, dirigeix un grup de recerca destinat a conèixer el funcionament de les tempestes solars i d’altres fenòmens que alteren el geoespai. El projecte inclou el desenvolupament d'aplicacions per predir aquests fenòmens i apaivagar els seus efectes a l’espai interplanetari, a l’atmosfera i a la Terra. Aquest projecte s’emmarca en el programa ‘Conscienciació de la situació a l’espai’ o SSA (Space Situational Awareness) de l’Agència Espacial Europea.

 • Retransmissió en directe d'un concert de Paco Ibáñez

  La tecnologia de l'Anella Científica va permetre la retransmissió en directe del concert de Paco Ibánez des del Gran Teatre del Liceu, de la mateixa manera que es fa amb l'Òpera Oberta.

 • Emmagatzematge d'informació en molècules

  Eliseo Ruiz i el seu equip del Departament de Química Inorgànica i de l’Institut de Recerca Teòrica i Computacional de la Universitat de Barcelona estudien les propietats magnètiques d'un tipus de complexos moleculars de cara a un possible ús en sistemes d’emmagatzematge d’informació.

 • Retransmissió de la inauguració de l'Anilla Cultural Latinoamérica-Europa

  L'Anella Científica també facilita la retransmissió en directe d'esdeveniments com ara la inauguració de l'Anilla Cultural Latinoamérica-Europa, un acte promogut per i2CAT.

 • Aliments funcionals

  Lluís Arola dirigeix el grup de recerca en Nutrigenòmica de la Universitat Rovira Virgili (URV). Una part del grup, dirigida per Gerard Pujadas i Santi Garcia-Vallvé, utilitza eines i tècniques quimioinformàtiques per predir molècules naturals que en un futur es puguin usar com a additius en alimentació funcional.

 • Emisió en directe de l'acte d'inauguració de la Barcelona World Race 2010

  S'ha emès la sortida de la segona edició de la Barcelona World Race (BWR) a través de l'Anella Científica. La retransmissió va incloure la recepció de 30 minuts de la posició dels vaixells participants.

 • La capacitat d'unir fàrmacs

  Xavier Barril i F. Javier Luque lideren el grup de Biologia Computacional i Disseny de Fàrmacs (Departament de Fisicoquímica, Facultat de Farmàcia, UB) que basa el seu estudi en intentar unir fàrmacs per incrementar la seva efectivitat.

 • UCATx: la plataforma de MOOC de les universitats catalanes

  UCATX és un nou portal que reuneix l'oferta dels cursos en línia oberts i massius, coneguts per les seves sigles en anglès com MOOC (Massive Open Online Courses), de les universitats catalanes.

Pàgines