Nou punt de connexió al CATNIX a bitNAP

bitNAP i el Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC), gestor del CATNIX, posen en marxa una tercera ubicació per intercanviar dades entre operadors, empreses proveïdores de serveis i continguts a internet i xarxes acadèmiques a través del CATNIX.

L'objectiu és ampliar les possibilitats de connexió al CATNIX de les empreses que treballen en l'àmbit d'internet a Catalunya. Això permetrà augmentar el nombre d'entitats connectades al punt neutre, així com el tràfic intercanviat, amb beneficis tant pel teixit empresarial com la societat catalana.

Com explica Miquel Puig, director general del CSUC, "la col·laboració amb bitNAP afavoreix la connexió d'operadors i proveïdors de serveis i continguts d'internet, un fet que beneficia les empreses a Catalunya, ja que la seva informació està accessible amb més rapidesa gràcies a l'intercanvi de tràfic de forma local en aquest punt català".

Per a Manel Berencia, CEO de bitNAP, "aquest acord de col·laboració ens acosta més a l'objectiu principal d'aportar valor afegit als nostres serveis housing, participant activament en la millora de les intercomunicacions a Catalunya".

A partir d'ara, els nous membres que vulguin connectar-se al CATNIX poden usar qualsevol dels tres nodes de connexió: el de bitNAP, el d'Itconic i el que el CSUC té al seu centre de processament de dades.
 

Sobre el CATNIX
 

El CATNIX és una infraestructura que connecta les xarxes d'operadors i proveïdors de continguts i de serveis internet (ISP) per facilitar-los l'intercanvi de tràfic. Gestionat pel CSUC, el CATNIX agilitza les comunicacions permetent l'intercanvi local del tràfic. A més, serveix també de punt d'intercanvi entre la internet comercial i la internet dedicada al món acadèmic i de recerca. En aquesta infraestructura es connecten les xarxes d'empreses privades amb les de la xarxa de recerca catalana, Anella Científica, i l'espanyola RedIRIS.
 

Sobre bitNAP
 

bitNAP és el resultat de l'experiència de professionals en el sector de les TI, amb capacitat per oferir solucions tecnològiques i eficients, adaptades a les necessitats dels nostres clients, que ajuden a generar estalvi i valor afegit.

El nostre centre de dades està situat en una zona amb accés directe a les principals rutes de fibra internacionals i en un edifici condicionat exclusivament com a centre de dades, amb flexibilitat per crear sales o gàbies tècniques a mesura dels requeriments dels nostres clients, a 10 minuts de l'aeroport i del centre de Barcelona.

L'edifici, amb més de 3.000 m2 de sala tècnica, ofereix energia ininterrompuda amb múltiples capes de redundància, refrigeració i seguretat, complint les normatives Tier III.

L'equip de bitNAP col·labora aportant el seu know-how tecnològic en projectes amb especial caràcter social, complint el seu codi de responsabilitat social corporativa.
 

Per a més informació

Teresa Via
Coordinadora de Promoció i Màrqueting
Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC)
T. 93 205 6815 • M. 627 54 42 32 • teresa [dot] viaatcsuc [dot] cat

Facebook (http://on.fb.me/vPv3oN) · Twitter @CSUC_info · Linkedin