12.000 tesis al repositori TDX

La tesi número 12.000, que ha estat incorporada per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) al repositori Tesis Doctorals en Xarxa (TDX), es titula Caracterización funcional de mecanismos que regulan el factor de transcripción NFAT5 de l'autor Jordi Minguillón, dirigida per José Aramburu i M. Cristina López Rodríguez, presentada en el Departament de Ciències Experimentals i de la Salut, llegida el gener de 2008 i introduïda al repositori el 2 de març.

La tesi estudia el factor de transcripció NFAT5, un factor nuclear de les cèl·lules T5, intentant tant identificar i caracteritzar funcionalment proteïnes associades, com nous estímuls activadors del factor. La tesi conclou amb la identificació i caracterització d'una nova funció de l'NFAT5, la regulació de gens activats per la via dels receptors tipus Toll (Toll-Like Receptor, TLR), proteïnes importants per a la resposta immunitària innata i adaptativa a una àmplia varietat de patògens.

A més d'aquestes 12.000 tesis introduïdes directament per les universitats participants en el repositori, TDX també dóna accés a més de 20.300 tesis d'altres repositoris d'universitats espanyoles que usen el protocol OAI-PMH i que conformen així, un total de més de 32.300 tesis consultables.