Cinc noves revistes, a RACO

Durant el mes de setembre s'han incorporat cinc noves revistes al repositori de Revistes Catalanes amb Accés Obert (RACO), tres d'elles pertanyents a la Universitat de Barcelona (UB), i les altres dues a l'Institut d'Estudis Catalans i al Museu Comarcal de l'Urgell conjuntament amb l'Institut Ramon Muntaner.

Dialectologia: revista electrònica, Astrolabio: revista internacional de filosofía i Assaig de teatre: revista de l'Associació d'Investigacions i Experimentació Teatral són les tres revistes incorporades entre els dies 7 i 8 de setembre per la UB al repositori. La primera té com a finalitat vincular les experiències dels investigadors dels diversos àmbits de la dialectologia (estudi científic dels dialectes). És una publicació bianual que compta amb avaluació externa i acompleix les normes de la Fundación Española de Ciencia y Tecnología (FECYT). La segona revista publica articles i ressenyes en qualsevol àrea de la filosofia. S'edita semestralment pel Seminari de Filosofia Política de la UB. Els articles són seleccionats pels editors i el consell de redacció, segons els informes elaborats per experts sobre les propostes rebudes. I la tercera és una publicació trimestral dedicada al teatre. En ella, s'hi estudien totes les formes de teatre d'arreu del món, s'hi publiquen textos d'autors oblidats i s'hi donen a conèixer estudis de personalitats importants en el teatre internacional.

L'Institut d'Estudis Catalans va incorporar al repositori el passat dia 10 la revista Educació química, una publicació amb el propòsit de ser un mitjà de difusió i intercanvi de propostes per a l'ensenyament de la química a tots els nivells, amb especial èmfasi en l'etapa secundària (12-18 anys). Finalment, el Museu Comarcal de l'Urgell (Tàrrega) i l'Institut Ramon Muntaner van incloure la revista Urtx a RACO el passat dia 17. Es tracta d'una publicació dedicada a l'àmbit de les humanitats centrat en Tàrrega, l'Urgell i les comarques de la plana de Lleida.

Amb aquestes cinc noves publicacions, RACO disposa de 289 revistes en accés obert.