Dues revistes més, a RACO

Al llarg del mes de juliol s'han incorporat dues noves revistes al repositori Revistes Catalanes amb Accés Obert (RACO). La primera d'elles ha estat afegida per l'Institut Ramon Muntaner i pertany al Centre d'Història Natural de la Conca de Barberà. Titulada Reboll, està constituïda per articles de qualsevol dels sectors clàssics de la història natural (geologia, zoologia, botànica, paleontologia, ecologia...), a més de tot allò relacionat amb el medi natural. A la vegada informa d'activitats i notícies sobre temes científics o medioambientals.

La segona revista és Filmhistoria online, de la Universitat de Barcelona (UB), i està dedicada a l'estudi i la difusió de les relacions entre la història i el cinema, dins de les teories de l'escola anglosaxona anomenda Cinematic Contextual History. Editada primer en paper (1991-2000) amb el títol Film-historia, des de 2001 va passar al sistema digital. Tots els articles són originals, alguns d'investigació i altres de divulgació. Amb aquestes darreres incorporacions, RACO disposa de 339 revistes en accés obert.

Per altra banda, el Journal Citation Reports (JCR), l'índex de revistes més prestigiós del món realitzat per l'Institute of Scientific Information, inclou entre les més de 10.000 publicacions, 5 de les incorporades a RACO. Es tracta de les següents: Collectanea Mathematica de la UB, Dynamis de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universidad de Granada i la Universidad Miguel Hernández de Elche; Geologica Acta de la UB, Publicacions Matemàtiques, de la UAB, i SORT: statistics and operations research transactions de l'Institut d'Estadística de Catalunya.