L'European Molecular Biology Laboratory es connecta a l'Anella Científica

23-06-2017

El 22 de juny l'European Molecular Biology Laboratory (EMBL) ha quedat connectat a l'Anella Científica amb una velocitat d'accés d'1 Gbps.

L'EMBL és un centre de recerca en biologia molecular finançat per 18 països europeus. Es va posar en marxa el 1974 i disposa d'una seu central a Heidelberg i d'altres subseus a Hamburg (Alemanya), Grenoble (França), Hinxton (Regne Unit), Monterotondo (Itàlia) i, des del mes d'abril, a Barcelona, situada al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB), des d'on es connecta a l'Anella Científica.

Les funcions de l'EMBL són la recerca en biologia molecular i l'ensenyament en aquesta disciplina a científics i estudiants de tots els nivells. Desenvolupa nous mecanismes i mètodes d'estudi i participa activament en la transferència de tecnologia per integrar la recerca europea en Ciències de la Vida. Disposa també d'un programa internacional de doctorat, un postdoctoral i un programa d'estades per a científics.

La nova seu de Barcelona està formada per vuit grups de recerca en biologia del desenvolupament i amb cèl·lules mare, per estudiar com es formen els òrgans i teixits i comprendre què falla quan es produeix una malaltia. D'aquests grups, un està especialitzat en tècniques de microscòpia i en modelització informàtica de sistemes biològics.

Entre les fites aconseguides per l'EMBL, destaca el primer anàlisi genètic sistemàtic del desenvolupament embrionari en la mosca del vinagre de Christiane Nüsslein-Volhard i Eric Wieschaus, als quals se'ls va concedir el Premi Nobel de Medicina el 1995.