L'Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural s'incorpora al Portal de la Recerca de Catalunya

15-01-2018
El 15 de gener, l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural (ICRPC), representat pel seu director Joaquim Nadal, i el CSUC, han signat el conveni sobre el tractament de dades en el Portal de la Recerca de Catalunya (PRC). 
 
La incorporació de l’ICRPC al PRC, que ha estat possible gràcies a la participació de la Universitat de Girona, permetrà donar més visibilitat a la recerca que s’hi desenvolupa en aquesta institució alhora que dóna un pas endavant cap a l’accés obert.
 
L’ICRPC ha estat el quart centre de recerca en afegir-s’hi, després que l’IRTA signés la seva participació el passat mes de novembre de 2017, l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC) ho fes el gener de 2017 i el Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) s’incorporés el mes de març de 2017. El PRC està ara treballant en la seva segona fase, que consisteix precisament en afegir-hi les dades dels centres de recerca.
 
El PRC recull i difon en un únic espai els resultats de la recerca produïda a les universitats i centres de recerca catalans. Adreçat a la comunitat científica local i internacional, així com també a empreses i organitzacions finançadores, el PRC és d’accés obert i es basa en formats estàndard que faciliten la reutilització de les dades.
 
El Portal és una iniciativa de la Secretaria d’Universitats i Recerca, portada a terme pel CSUC sota la direcció d’una comissió de vicerectors de recerca i política científica de les universitats catalanes i per representants de centres de recerca que hi participen.