Nova institució i més revistes, a RACO

La Fundació Josep Irla s'ha incorporat al repositori de Revistes Catalanes amb Accés Obert (RACO) amb la seva revista Eines per a l'esquerra nacional. Aquesta publicació té com a objectiu analitzar la realitat política, econòmica, social i cultural dels Països Catalans.


La Fundació Irla s'encarrega d'homenatjar la figura humana i política de Josep Irla, president de la Generalitat de Catalunya des del 1940 fins al 1954. Així, organitza el Memorial Lluís Companys, les Jornades d'Economia, els Homentages Nacionals a destacats figures polítiques i manté l'arxiu, la biblioteca i el servei de documentació dedicats a Irla.
D'altra banda, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha afegit a RACO la publicació 1611: revista d'història de la traducció, que té per objectius mostrar els escenaris rellevants del món hispànic a través de traduccions àrabs del segle IX, treballs filològics hebreus del segle X, versions al castellà i al català de la baixa edat mitjana... i aportar el seu esforç a la tasca de recuperar i divulgar tant com es pugui textos perduts, censurats, destruïts, cremats, sense imprimir, robats, oblidats, etc.
Amb aquestes darreres incorporacions, RACO disposa de 257 revistes de 51 institucions participants.