Nova revista de la UB i la UAB, a RACO

Durant el mes d'abril s'ha incorporat una nova revista de la Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) al repositori de Revistes Catalanes amb Accés Obert (RACO).

La nova publicació, afegida el dia 23, s'anomena Enseñanza de las ciencias sociales: revista de investigación i està editada en col·laboració entre la UB i la UAB. Dedicada a la investigació en didàctica de la geografia, la història i les ciències socials en general, l'objectiu de la revista és donar a conèixer els treballs d'investigació que es realitzen en didàctica de les ciències socials, aprofundir en la base teòrica i pràctica d'aquests treballs i presentar noves línies i nous temes de recerca.

A la vegada, s'ha afegit un nou apartat al menú superior del web del repositori RACO. Aquesta nova opció, titulada 'Revistes', llista totes les publicacions incloses al repositori, que sumen un total de 266 amb aquesta darrera incorporació.

Per altra banda, cinc de les revistes incloses a RACO són presents al repositori de revistes més prestigiós del món, el Journal Citation Reports (JCR). Es tracta de les publicacions Collectanea Mathematica, Dynamis, Geologica Acta, Publicacions matemàtiques i Scripta Nova. També 50 revistes incloses a RACO estan al Directory of Open Access Journals (DOAJ), un directori de revistes d'accés lliure i de qualitat controlada que vol incrementar la visibilitat i facilitat de consulta de revistes científiques o acadèmiques; fomentant així el seu ús i impacte.