Quatre revistes més, a RACO

Durant el mes de setembre s'han incorporat al repositori Revistes Catalanes amb Accés Obert (RACO) quatre noves revistes. La primera, Col·lecció papers de relacions Govern-Parlament: recull anual, conté un recull anual amb les conferències que ha organitzat la Direcció General de Relacions Institucionals de la Generalitat de Catalunya.


Les altres tres, totes incorporades a RACO per l'Institut Ramon Muntaner, són: Sessió d'Estudis Mataronins, que conté comunicacions sobre temes de caràcter bàsicament històric de la comarca del Maresme; Recull de treballs, que edita el Centre d'Estudis Sinibald de Mas de Torredembarra i té la finalitat d'impulsar els estudis, la recerca i el debat sobre temes relacionat amb Torredembarra, i Miscel·lània cerverina, que té per objectiu promoure i difondre la investigació sobre història, economia i cultura de l'àmbit territorial de la Segarra.
D'altra banda, des del mes de juliol, RACO està disponible a través d'SFX. SFX és un gestor de recursos electrònics que permet a les biblioteques que en disposen d'aquest programari activin les revistes electròniques (en aquest cas les de RACO), les bases de dades, els llibres electrònics... que tenen contractats per tal d'unificar i controlar l'accés telemàtic des d'una única plataforma. Així, tots els clients d'SFX poden activar les revistes que conté RACO i mostrar-les com a part de la seva col·lecció, facilitant-ne l'accés i la difusió de les revistes.
Amb la incorporació d'aquestes revistes, RACO ja en disposa de 252 de 50 institucions participants.