Tres revistes noves a RACO

Al mes de maig s'han incorporat tres noves revistes al repositori Revistes Catalanes amb Accés Obert (RACO). La primera d'elles, Sonograma Magazine, és una revista de pensament musical i difusió cultural en línia, editada per l'Associació Webdemusica.org. Ofereix una mirada pedagògica sobre la cultura de la música i un espai de trobada de la creació musical en cooperació amb altres països. És un projecte innovador, plurilingüe i divers basat en l'ús de les noves tecnologies.

La segona revista, Catalan Social Sciences Review, està editada per la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l'Institut d'Estudis Catalans. S'adreça a acadèmics, professionals i estudiants d'arreu del món interessats en les ciències socials i la recerca catalana. Els articles estan relacionats amb matèries com: filosofia, pedagogia, psicologia, sociologia, demografia, geografia, lleis, economia, antropologia, comunicació i ciències polítiques.

I la darrera publicació afegida el mes de maig al repositori és Visions, de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona (ETSAB) de la Universitat Politècnica de Catalunya. La revista inclou textos de teoria, review de conferències, projectes realitzats i projectes de final de carrera, una secció especial, workshop, per poder ser una publicació oberta a la intervenció dels professors i estudiants de l'Escola. El seu objectiu és recollir el més excel·lent que l'ETSAB elabora cada quadrimestre i establir llaços de comunicació amb escoles i professionals d'arreu del món.

Amb aquesta darrera incorporació RACO disposa actualment de 361 publicacions de 63 institucions per a la seva consulta.