Una institució i deu revistes noves, a RACO

L'Associació Centre Cultural del Collsacabra s'ha incorporat el mes de juliol al repositori Revistes Catalanes amb Accés Obert (RACO) amb la seva publicació Els Cingles de Collsacabra. Es tracta d'un butlletí que recull els valors culturals i socials d'aquestes terres, una subcomarca natural repartida entre Osona, La Garrotxa i La Selva.

A més d'aquesta revista, nou més es van incorporar al recopilatori al llarg del mes de juliol, sis d'elles pertanyents a la Universitat de Barcelona, és el cas de l'Anuari de filologia. Antiqua et Mediaevalia, l'Anuari de filologia. Estudis de lingüística, l'Anuari de filologia. Literatures contemporànies, l'Anuari de filologia. Llengües i literatures modernes, Crítica penal y poder i Revista de educación y derecho. Les quatre primeres acullen articles, ressenyes i treballs de recerca relacionats amb els diferents àmbits que indiquen els seus títols, i les dues darreres estan relacionades amb l'àmbit del dret. La primera inclou articles de les diferents Àrees de Recerca de l'Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans del centre, i articles vinculats a la qüestió criminal; i la segona és el primer suport científic nacional de difusió d'investigacions en Pedagogia i Didàctica en Ciències Jurídiques.

La Universitat Ramon Llull (URL) ha afegit dues revistes a RACO: Bioètica & debat i Lletres de Filosofia i Humanitats. La primera d'elles és l'espai públic on l'Institut Borja de Bioètica impulsa el debat bioètic i la segona és la revista digital de la Facultat de Filosofia de la URL. Finalment, la Universitat Politècnica de Catalunya ha incorporat la revista Journal of accessibility and design for all de caràcter científic i d'accés obert que publica articles amb avaluació d'experts (peer review), que contribueixen a avançar en la comprensió dels fenòmens relacionats amb tots els aspectes de l'accessibilitat.

Amb aquestes darreres incorporacions, RACO disposa actualment de 376 publicacions de 64 institucions per a la seva consulta.