Descripció del servei

El Servei d'Emmagatzematge de Dades (SED) guarda les dades de la recerca generada pels investigadors que usen els nostres serveis. També emmagatzema informació d'institucions adherides a l'Anella Científica, com ara webs, bases de dades... i està disponible, en general, per a projectes que requereixin guardar grans volums de dades.

A banda d'emmagatzemar les dades generades en el dia a dia, també disposem d'infraestructura adequada tant per fer còpies de seguretat com per preservar-les en el temps.

Les còpies de seguretat permeten recuperar la informació en cas que es perdin les dades (perquè s'esborren del directori, es corrompen...) o en cas que vulguem accedir-hi d'aquí a un temps, que acostuma a ser breu.

Els mecanismes de preservació estan orientats a garantir que la informació emmagatzemada continuï sent accessible a llarg termini.

En funció de les necessitats de cada usuari, l'emmagatzematge es realitza només en disc (amb la cabina de discs NetApp), en cinta (amb la llibreria de cintes ADIC), o en tots dos suports.

També guardem algunes cintes que contenen informació sensible en un armari ignífug, que protegeix les dades en cas, per exemple, d'un d'incendi.

Contacte

Si vols més informació sobre aquest servei:

sedatsuport [dot] csuc [dot] cat