Novetats

 • Presentada UCATx, la nova plataforma de MOOC de les universitats catalanes

  Presentat un nou portal, UCATx, que reuneix l'oferta de MOOC (Massive Open Online Courses) del sistema universitari català, on es parla sobre els cursos en línia oberts i massius, dintre de la jornada "Hacking the CAT MOOCs15" celebrada el 19 de maig a la Facultat de Veterinària de la UAB. Aquesta jornada ha comptat amb la col·laboració tècnica del CSUC.
 • 20.000 tesis incorporades a TDX!

  Incorporada la tesi 20.000 al repositori de Tesis Doctorals en Xarxa (TDX). Ha estat introduïda per la Universitat de Barcelona, porta per títol "Human Immunodeficiency Virus infection, asymptomatic atherosclerosis, and inflammation: A candidate gene study" i l'autora és Laura Ibáñez i Lladó.
 • Com la supercomputació al CSUC ajuda les PIMES

  Idra Simulation ha experimentat amb els supercomputadors del CSUC per fer simulacions sobre els projectes que porten a terme.
 • El fons de la futura Biblioteca Pública de Barcelona, al GEPA

  Una part del fons de la futura Biblioteca Publica de Barcelona s'ha transportat al magatzem cooperatiu GEPA, el passat 5 de maig.
 • Barcelona i Londres, unides virtualment per la dansa

  Artistes situats a més de 1.500 quilòmetres de distància ballen virtualment junts en l'espectacle "The Infinite Bridge" gràcies a la retransmissió a través de les xarxes acadèmiques i de recerca.
 • El Vall d'Hebron Institut d'Oncologia es connecta a l'Anella Científica

  El Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO), un dels cinc millors instituts d'Europa en oncologia mèdica, s'ha connectat a l'Anella Científica amb una velocitat d'accés de 200 Mbps.
 • Quatre noves col·leccions a l'MDC el mes d'abril

  S'han incorporat al repositori de la Memòria Digital de Catalunya (MDC) quatre noves col·leccions: dues de la Biblioteca de Catalunya, una de la Universitat de Barcelona i una altra de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer.
 • 2 noves institucions i 3 revistes més a RACO durant l'abril

  S'hi han afegit el Centre d'Estudis de Temes Contemporanis amb la revista "IDEES. Revista de temes contemporanis"; el Cercle d'Estudis Històrics i Socials Guillem Oliver, amb "Kesse: butlletí del Cercle d'Estudis Històrics i Socials Guillem Oliver", i s'ha incorporat la revista "Anuario de la inmigración en España", del CIDOB.
 • Participació del CSUC al projecte europeu CloudFlow

  El Consorci participa en l'experiment que té l'objectiu de dissenyar fars d'automòbil mitjançant la simulació tèrmica de sistemes d'il·luminació.
 • Oberta la convocatòria de ponències per a la TAC'15

  S'obre el termini per a la presentació de propostes de ponències per a la dinovena Trobada de l'Anella Científica (TAC), que tindrà lloc el proper 30 de juny al Tecnocampus Mataró-Maresme amb el lema "Creant ponts de col·laboració a les xarxes de recerca". El termini finalitza el 15 de maig.

1 de 160