Magatzem cooperatiu GEPA

GEPA és un servei de dipòsit cooperatiu. Els seus objectius són:

  • Guardar i conservar documents de baix ús, garantint la seva accessibilitat futura per a quan es necessitin.
  • Convertir espais destinats a llibres en espai per als usuaris de les biblioteques
  • I fer-ho conjuntament, estalviant en espai i despeses.

Aquest servei s'adreça a totes les biblioteques membres del CSUC, a més d'altres que siguin aprovades pels òrgans gestors.

Quins documents emmagatzema?

Els documents que conté el dipòsit GEPA són aquells no fonamentals per a la institució, els exemplars duplicats, els fons amb escàs ús, o altres documents que es creu que algun dia poden ser d'utilitat o que cal conservar-ne una còpia.

Quins beneficis aporta?

Els documents emmagatzemats al GEPA gaudeixen d'unes condicions climàtiques i de seguretat adequades. A més es garanteix la conservació dels fons i la seva accessibilitat futura. A més aquests documents es guarden maximitzant la capacitat d'emmagatzematge de l'equipament.

Com es poden consultar els fons?

Els fons que s'hi envien es poden consultar a través del catàleg local o bé del catàleg col·lectiu, amb l’enviament de còpies electròniques i/o fotocòpies, i accedint als originals al GEPA o mitjançant les biblioteques.

Com s'accedeix als documents?

L'accés als documents es fa mitjançant la consulta del fons del GEPA a través dels punts d'informació de les biblioteques. Les sol·licituds es tramiten en un termini de 24 hores des de la seva recepció i es pot fer de forma personal a les instal·lacions del propi GEPA.

Edifici situat al turó de Gardeny de Lleida, just a l'entrada a la ciutat per la N-II (pont nou). Aquest edifici, antiga caserna militar, és el tercer en forma d'H des de l'entrada al recinte de l'antic complexe militar.