Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya: col·laborar i compartir per millorar el sistema universitari i de recerca

Vine a celebrar els 25 anys de l'Anella Científica!

Sota el lema "25 anys d’Anella Científica: reptes de present i preguntes de futur", la Trobada de l'Anella Científica tindrà lloc el proper 21 de juny al MACBA.

Torna la Formula Student!

El CSUC col·labora un any més amb l'equip ETSEIB Motorsport en les simulacions d'aerodinàmica del CAT11e, el monoplaça d'enguany.

El servei de detecció de plagi continua creixent

Dues noves institucions s'afegeixen al servei ofert pel CSUC. Amb aquestes, ja són 15 les entitats, entre universitats i centres de recerca, que utilitzen el programari Urkund per detectar el plagi.

Disponible el segon catàleg de la missió Gaia

El segon mapa de la Via Làctia s'ha presentat dimecres 25 d'abril i recull les observacions de gairebé 1.700 milions d'estrelles.

    Casos d'èxit

    Retransmissions en directe de fenòmens atmosfèrics d'hivern

    Durant l'hivern (desembre del 2017 i principis de gener de 2018) s'han produït tota una sèrie de fenòmens atmosfèrics: els Gemínids, les alineacions solsticials a Egipte i els Quadràntids, que s'han pogut seguir en directe a través del portal sky-live.tv i han comptat amb la col·laboració del CSUC.