Contractació de productes i serveis de qualitat de manera àgil, eficaç, eficient i amb preus avantatjosos gràcies a l’acció conjunta.
En què treballes?
Solucions per al teu perfil
Notícies sobre...
Seu social (Edifici Nexus)
C/ Gran Capità, 2. 08034 Barcelona
Centre de Processament de Dades (Edifici Annexus)
Magatzem cooperatiu GEPA
El 20 d'octubre ha tingut lloc la sisena edició de la "Jornada Intensiu Digital 2021: Impacte i necessitats dels projectes amb col·leccions digitals", que enguany ha tornat a celebrar-se en format presencial a la Sala d'Actes de la Facultat d'Informació i Mitjans Audiovisuals de la UB i que també s'ha pogut seguir en directe a través de la xarxa.
El repte d'aquesta edició ha estat debatre, a partir del context de pandèmia en què ens trobem i l'escenari que ens deixa, al voltant els projectes digitals duts a terme en aquest context. S'ha reflexionat també en com acompanyar i donar suport als canvis i reptes socials, científics, culturals i educatius a partir dels continguts digitals.
Per ajudar a aquestes reflexions, l'Intensiu Digital ha comptat amb una selecció experiències amb fons i col·leccions digitals, algunes recents, d'altres ja consolidades o fins i tot tancades, on no només s'ha mostrat el que s'ha fet sinó també els motius, les necessitats, els efectes i beneficis d'aquests projectes.
Per part del CSUC, a més d'organitzar aquesta jornada juntament amb el Centre de Recerca en Informació, Comunicació i Cultura (CRICC) i la Facultat d'Informació i Mitjans Audiovisuals (UB), també ha participat a la cloenda de la mà de Lluís Anglada, director de Ciència Oberta, amb la ponència "Coneixem l'entorn on som? Com es produeix la descoberta?".
A més d'agrair l'assistència als participants, espectadors i patrocinadors, el director de Ciència Oberta del CSUC ha plantejat una sèrie de qüestions relacionades amb l'impacte en els projectes digitals: la qualitat com a valor no absolut (is it good enough?); la importància de l'accés obert, la transparència i el dret a la informació, i finament, ha parlat sobre la necessitat d'obrir o explorar nous camins per posar accessible la informació.
Totes les presentacions de l'Intensiu Digital estan disponibles a RECERCAT i també està disponible la crònica que ha escrit la Núria Ferran, professora de la Facultat d’Informació i Mitjans Audiovisuals de la UB.
L'RDR actualitza dues infografies, que es podran consultar al RECERCAT en català, castellà i anglès.
Els canvis inclouen millores en el funcionament i en l’aspecte visual de les col·leccions de l’MDC. L'actualització també ha comportat la modificació de les URLs de quatre de les pàgines més importants.
Mireia Alcalá, tècnica de Recursos d'Informació al CSUC, ha participat al pòdcast de datos.gob.es sobre "Datos y conocimiento abierto en las instituciones españolas", juntament amb Juan Corrales, gestor del repositori de dades del Consorcio Madroño.
Vols estar informat en tot moment?
Barcelona
Gran Capità, 2 (Edifici Nexus)
93 205 6464
Lleida
Parc de Gardeny 8 C (GEPA)
93 551 6242
Serveis
CC BY 4.0
Projecte web desenvolupat per ACTIUM Digital