Contractació de productes i serveis de qualitat de manera àgil, eficaç, eficient i amb preus avantatjosos gràcies a l’acció conjunta.
En què treballes?
Solucions per al teu perfil
Notícies sobre...
Seu social (Edifici Nexus)
C/ Gran Capità, 2. 08034 Barcelona
Centre de Processament de Dades (Edifici Annexus)
Magatzem cooperatiu GEPA
Ernest Abadal i Lluís Anglada acaben de publicar l'article "Ciencia abierta: cómo han evolucionado la denominación y el concepto".
Ho fan al volum 23, núm. 1 (2020) d'Anales de Documentacion, una publicació de periodicitat semestral editada per la Facultat de Comunicació i Documentació de la Universidad de Murcia.
L'objectiu de l'article és analitzar l'evolució del concepte i de la denominació de la ciència oberta des dels seus inicis previs fins a l'empenta que li ha donat la Unió Europea (e-ciència, ciència interconnectada, ciència 2.0, ciència oberta).
També vol determinar quins són els elements fonamentals que componen la ciència oberta. Per a això, selecciona i analitza els principals textos teòrics que han tractat sobre la qüestió, localitzats a partir de consultes bibliogràfiques a les bases de dades Scopus i Google Scholar.
Com a resultat, l'article posa de manifest que les denominacions han patit més variacions que el propi concepte i, pel que fa als components, la ciència oberta va partir de quatre elements bàsics (accés obert, dades obertes, programari lliure, reproductibilitat) que s'han anat ampliant fins als vuit que constitueixen el model proposat per les recomanacions de l'OSPP, que s'estan adoptant de forma àmplia.
El Govern convoca, en cooperació amb el CSUC i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, la primera edició dels Premis de Ciència Oberta de Catalunya dins dels seus objectius estratègics de fer els resultats de la recerca més accessibles a tothom. Hi ha tres categories i la presentació de candidatures finalitza el 27 de juny a les 14.00 h.
Es tracta d'"Acta Numismàtica", una publicació de caràcter científic que acull treballs de recerca en els camps de la numismàtica, la història de la moneda i la medallística.
El Repositori de Dades de Recerca (RDR) ha actualitzat dues infografies amb les últimes funcionalitats del repositori. També s'ha revisat la checklist per publicar a l'RDR amb l'objectiu d'oferir una guia més detallada durant tot el procés. Els recursos es poden consultar en obert a RECERCAT.
Vols estar informat en tot moment?
Barcelona
Gran Capità, 2 (Edifici Nexus)
93 205 6464
Lleida
Parc de Gardeny 8 C (GEPA)
93 551 6242
Serveis
CC BY 4.0
Projecte web desenvolupat per ACTIUM Digital