CSUC

El projecte sobre el seguiment de ratpenats a Catalunya, presentat a les jornades d'usuaris de la Red Española de Supercomputación

Els dies 16 i 17 de setembre han tingut lloc la 15a edició de les jornades d'usuaris de la Red Española de Supercomputación (RES) on s'ha presentat el projecte d'Adrià Lopez Baucells (Museu de Ciències Naturales de Granollers), Bats as bioindicators in the North-East Iberian Peninsula (Catalonia), que allotja el node de dades del CSUC.

El Bat Monitoring Program (http://batmonitoring.org) és un projecte de ciència ciutadana que estudia les poblacions de ratpenats presents al territori català. Aquesta iniciativa engloba quatre protocols diferents: el QuiroRius, el QuiroHàbitats, el QuiroCaixes i el QuiroRefugis. Cada un d'ells té com a objectiu el seguiment d'un conjunt d'espècies de ratpenat, ja siguin forestals, cavernícoles o urbanes. La combinació dels quatre aporta una imatge completa del conjunt de poblacions de quiròpters.

Aquest projecte ha recopilat milions de dades sobre la distribució i comportament dels ratpenats a Catalunya. L'anàlisi detallada d'aquestes dades permet desenvolupar el projecte de conservació de les diverses espècies existents i el seu ús com a bioindicadors de la qualitat ambiental.

A més d'aquesta presentació, Ricard de la Vega, coordinador de Càlcul i Aplicacions del CSUC, ha comentat també l'estat del projecte a una sessió tècnica paral·lela dedicada als projectes de dades de la RES i que podeu veure a continuació.

  • Compartir:
  • #
  • #
  • #