CSUC

El repositori TDX afegeix la tesi 36.000

El repositori Tesis Doctorals en Xarxa (TDX) ha arribat aquest març a les 36.000 tesis doctorals dipositades. La xifra s'ha assolit només quatre mesos després que s'afegís la tesi número 35.000, i posa de manifest la bona salut del repositori i la seva contribució en l'accés obert al coneixement.

La tesi 36.000 ha estat introduïda per la Universitat Pompeu Fabra (UPF), és de l'autora Aleksandra Kozyczkowska, i porta per títol New model organisms to explore the origin of animal multicellularity: An emphasis on Corallochytrium limacisporum. El treball doctoral ha estat dirigit per Iñaki Ruiz Trillo i Elena Casacuberta Suñer, i presentat al Departament de Ciències Experimentals i de la Salut de la UPF.

Amb aquesta tesi, Kozyczkowska estudia l'evolució cap a la multicel·lularitat animal per mitjà d'un conjunt d'eines genètiques i la descripció en detall de diferents organismes. Tot plegat situa el grup dels Holozoa (format per animals i els seus llinatges unicel·lulars) en una posició clau per estudiar els processos evolutius que eventualment van donar lloc a l’origen d’aquestes formes multicel·lulars fascinants que veiem avui dia en els animals moderns.

Les 36.000 tesis de TDX no serien possible sense la col·laboració de totes les universitats que integren el repositori, tant de Catalunya com d'altres territoris (Andorra, les Illes Baleras i València). I és que la suma de les diferents tesis introduïdes a TDX per part de cada institució fa que a dia d'avui es puguin celebrar les 36.000 tesis incorporades a TDX des de la seva aparició el 2001, ara fa 21 anys. 

  • Compartir:
  • #
  • #
  • #