Contractació de productes i serveis de qualitat de manera àgil, eficaç, eficient i amb preus avantatjosos gràcies a l’acció conjunta.
En què treballes?
Solucions per al teu perfil
Notícies sobre...
Seu social (Edifici Nexus)
C/ Gran Capità, 2. 08034 Barcelona
Centre de Processament de Dades (Edifici Annexus)
Magatzem cooperatiu GEPA
La Universitat Rovira i Virgili ha afegit aquesta nova col·lecció especial al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC).
Biblioteca Joan Baptista Xuriguera: Joan Baptista Xuriguera i Parramona (Menàrguens, Noguera, 17 de juny del 1908 – Barcelona, 17 d'octubre del 1987) va ser un escriptor, traductor i filòleg català.
Era germà del també escriptor Ramon Xuriguera i Parramona. Als 20 anys, va fundar l'Agrupació Cultural Lleidatana, al mateix any que es feia càrrec de la direcció de la revista Lleida, substituint-hi el seu germà Ramon. Va militar a Esquerra Republicana de Catalunya i al Bloc Obrer i Camperol; va entrar a la Paeria de Lleida, on en va ser alcalde el 1936 i va municipalitzar els teatres de la ciutat.
A març del 1938, es va establir a La Vajol, a prop de Figueres. El 26 de gener següent va travessar la frontera francesa i va viure a Cauçada, per acabar establint-se a Montalban, al Carcí. Per viure va donar classes ("Escola de Cecs i Mutilats de la Mà Dreta", 1940; "Escola Espanyola" 1942-1944) i va portar a terme altres activitats (com treballar en el grup 533 dels quàquers el 1943).
En aquest període va començar a escriure la novel·la de caràcter autobiogràfic "La vida de Joan Ventura", que es publicaria en set volums entre 1963 i 1987. Va tornar a Catalunya el desembre del 1948. Va guanyar la Flor Natural en els Jocs Florals de la Llengua Catalana de Buenos Aires el 1960, i el Premi Ignasi Iglesias de teatre en els Jocs de Caracas del 1966 amb l'obra "La reina Margarida de Montferrat".
El fons correspon a la part de la biblioteca de l'escriptor, traductor i filòleg català, i conté part del material que va fer servir per les seves classes a França. Conté 342 documents entre llibres i revistes corresponents a aquesta etapa: obres de creació d'escriptors francesos clàssics i contemporanis i algunes traduccions al francès. El fons va ser donat per Pau Xuriguera, fill de l'escriptor, l'any 2006.
Podeu consultar totes les col·leccions especials catalogades directament al portal de les col·leccions especials.
Les pautes han estat aprovades pel Grup d'Interlocutors de Catalogació del CSUC i ja estan disponibles per a consulta a l'espai web compartit de Confluence.
El CSUC ha engegat la segona edició de la Primavera de visites per a biblioteques del Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC), amb quinze sessions fins al 4 de juny per conèixer de prop els seus recursos i projectes.
El CSUC continua treballant per fer més accessibles les pautes de catalogació i els procediments de treball del Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC). Ja hi ha disponible un nou vídeo explicatiu sobre la "Catalogació al CCUC i la creació de nous registres".
Vols estar informat en tot moment?
Barcelona
Gran Capità, 2 (Edifici Nexus)
93 205 6464
Lleida
Parc de Gardeny 8 C (GEPA)
93 551 6242
Serveis
CC BY 4.0
Projecte web desenvolupat per ACTIUM Digital