Contractació de productes i serveis de qualitat de manera àgil, eficaç, eficient i amb preus avantatjosos gràcies a l’acció conjunta.
En què treballes?
Solucions per al teu perfil
Notícies sobre...
Seu social (Edifici Nexus)
C/ Gran Capità, 2. 08034 Barcelona
Centre de Processament de Dades (Edifici Annexus)
Magatzem cooperatiu GEPA
L'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida Fundació Dr. Pifarré (IRBLleida) i la Universitat de Lleida (UdL) han rebut cadascuna 100.000 euros de Teresa Ribalta, vídua del cardiòleg lleidatà Roc Pifarré i Florejachs, el qual dona nom a l'IRBLleida.
Per a la UdL, els diners aniran destinats a la Biblioteca de Ciències de la Salut per incrementar el seu fons bibliogràfic i millorar els equipaments bibliotecaris relacionats amb la investigació de les malalties del cor, mentre que l'IRBLleida els destinarà al foment de la recerca biomèdica i la millora de la salut de les persones.
Roc Pifarré i Florejachs (1929-2010) va ser cap del Departament de Cirurgia Toràcica i Cardiopulmonar del Loiola University Medical Center de Chicago i professor emèrit de Cirurgia Cardiovascular i Toràcica al Centre Mèdic de la Universitat de Loiola Stritch a Maywood, Illinois (Estats Units). Pioner en les operacions coronàries, va ser considerat com un dels millors cirurgians a escala mundial.
Des del setembre de 1993, és president honorífic vitalici de l'IRBLleida, institució creada per gestionar i canalitzar la recerca biomèdica en les institucions sanitàries de la Regió de Sanitària de Lleida. El 1991 va ser guardonat com a Lleidatà Exemplar i el 1995 va ser distingit amb la Creu de Sant Jordi.
A més, va ser investit Doctor Honoris Causa per la UdL el 1999 i al 2009 li va ser concedit el I Premi Internacional Ciutat de Lleida. L'any 2016 la Unitat de Biblioteca i Documentació de la UdL va incorporar el llegat del cirurgià i cardiòleg lleidatà Roc Pifarré i Florejacs gràcies també a una donació de la seva vídua.
Aquest llegat, dipositat actualment a la Biblioteca de Ciències de la Salut, inclou documentació personal, com ara fotografies, correspondència, un manuscrit de les seves memòries, títols i reconeixements; material professional, així com la seva biblioteca personal que inclou llibres escrits per ell.
Font: UdL
Les pautes han estat aprovades pel Grup d'Interlocutors de Catalogació del CSUC i ja estan disponibles per a consulta a l'espai web compartit de Confluence.
El CSUC ha engegat la segona edició de la Primavera de visites per a biblioteques del Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC), amb quinze sessions fins al 4 de juny per conèixer de prop els seus recursos i projectes.
El CSUC continua treballant per fer més accessibles les pautes de catalogació i els procediments de treball del Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC). Ja hi ha disponible un nou vídeo explicatiu sobre la "Catalogació al CCUC i la creació de nous registres".
Vols estar informat en tot moment?
Barcelona
Gran Capità, 2 (Edifici Nexus)
93 205 6464
Lleida
Parc de Gardeny 8 C (GEPA)
93 551 6242
Serveis
CC BY 4.0
Projecte web desenvolupat per ACTIUM Digital