CSUC

La RES assigna més de 200 milions d'hores de càlcul a 96 projectes de recerca

La Red Española de Supercomputación (RES) ha assignat un total de 200.300.000 hores de càlcul als investigadors que es van presentar a la convocatòria del segon quadrimestre de 2021 (juliol-octubre).

Dels 96 projectes de recerca amb hores atorgades, 11 han estat projectes relacionats amb la COVID-19, que han obtingut més de 35 milions d'hores, el que significa un 18% dels recursos totals disponibles.

Les 200,3 milions d'hores de càlcul inclouen l'ús del maquinari instal·lat als 13 nodes que conformen la RES: Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS), Instituto Astrofísico de Canarias (IAC), Universidad de Cantabria (UC), Universidad de Málaga (UMA), Universidad de Valencia (UV), Universidad de Zaragoza (UZ), Fundación Pública Galega Centro Tecnolóxico de Supercomputación de Galicia (CESGA), Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC), CénitSCOMPUTAEX (CENITS), Fundación del Centro de Supercomputación de Castilla y León (SCAYLE), Universidad Autónoma de Madrid (UAM), Navarra de Servicios y Tecnologías (NASERTIC), i Centro de Investigaciones Energéticas, Medioambientales y Tecnológicas (CIEMAT).

Per al node del CSUC, s'han proporcionat hores computacionals a quatre projectes de recerca:

  1. "Role of interfacial sites in the CO2 hydrogenation by novel Ni/TiC catalysts", de Francesc Illas.
  2. "Design of artificial proteins for light harvesting and charge separation", de Mariano Curti.
  3. "First Principles Flexomagnetism", de Massimiliano Stengel.
  4. "Unveiling the Phenylalanine Coaggregation Mechanism for a Deep Understanding of Phenylketonuria Disease", de Sergio Madurga Díez.

La RES, coordinada pel BSC-CNS, a més de proporcionar serveis de càlcul (HPC) en 16 supercomputadors gestionats pels seus 13 nodes, també ofereix serveis de gestió de dades en 9 d'aquests nodes. Aquests serveis i recursos es troben a disposició de la comunitat científica mitjançant convocatòries competitives basades en l'excel·lència científica dels projectes a desenvolupar. La propera convocatòria iniciarà la seva avaluació el proper mes de setembre de 2021.

  • Compartir:
  • #
  • #
  • #