CSUC

La RES assigna més de 207 milions d'hores de càlcul a 44 projectes de recerca

La Red Española de Supercomputación (RES) ha assignat un total de 207.400.000 hores de càlcul als investigadors que es van presentar a la convocatòria del tercer quadrimestre de 2021.

Dels 44 projectes de recerca amb hores atorgades, 6 han estat projectes relacionats amb la COVID-19, que han obtingut quasi 10 milions d'hores, el que significa un 5% dels recursos totals disponibles.

Les 207,4 milions d'hores de càlcul inclouen l'ús del maquinari instal·lat als 13 nodes que conformen la RES: Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS), Instituto Astrofísico de Canarias (IAC), Universidad de Cantabria (UC), Universidad de Málaga (UMA), Universidad de Valencia (UV), Universidad de Zaragoza (UZ), Fundación Pública Galega Centro Tecnolóxico de Supercomputación de Galicia (CESGA), Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC), CénitSCOMPUTAEX (CENITS), Fundación del Centro de Supercomputación de Castilla y León (SCAYLE), Universidad Autónoma de Madrid (UAM), Navarra de Servicios y Tecnologías (NASERTIC), i Centro de Investigaciones Energéticas, Medioambientales y Tecnológicas (CIEMAT).

Per al node del CSUC, s'han proporcionat hores computacionals a quatre projectes de recerca:

  1. "Genomic analysis of 2,000 Whole Genome Sequencing data sets for the diagnosis or undiagnosed rare disease patients across Europe", de Sergi Beltran.
  2. "Oxygen evolution reaction on bismuth vanadate from an exciton perspective", de Lluís Blancafort.
  3. "s21gd3 validation and camS21hd3 parameterization", de Marcel Swart
  4. "Role of core composition and shell thickness on the catalytic activity of hybrid (M1M2@IrO2) core shell materials for the oxygen evolution reaction", de Xavier Solans Monfort.

La RES, coordinada pel BSC-CNS, a més de proporcionar serveis de càlcul (HPC) en 16 supercomputadors gestionats pels seus 13 nodes, també ofereix serveis de gestió de dades en 9 d'aquests nodes. Aquests serveis i recursos es troben a disposició de la comunitat científica mitjançant convocatòries competitives basades en l'excel·lència científica dels projectes a desenvolupar. La propera convocatòria iniciarà la seva avaluació el proper mes de gener de 2022.

  • Compartir:
  • #
  • #
  • #