Contractació de productes i serveis de qualitat de manera àgil, eficaç, eficient i amb preus avantatjosos gràcies a l’acció conjunta.
En què treballes?
Solucions per al teu perfil
Notícies sobre...
Seu social (Edifici Nexus)
C/ Gran Capità, 2. 08034 Barcelona
Centre de Processament de Dades (Edifici Annexus)
Magatzem cooperatiu GEPA
La Red Española de Supercomputación (RES), de la qual el CSUC hi forma part, proporcionarà per primer cop capacitat d'emmagatzematge a investigadors que necessiten utilitzar grans quantitats de dades i que estiguin disposats a compartir-los amb altres membres de la comunitat científica.
En la seva primera convocatòria de serveis de dades, la RES ha concedit 7,5 Petabytes (PB) d'emmagatzematge a 18 projectes de disciplines tan diverses com genòmica i biologia molecular, química, astrofísica, anàlisi i prospeccions del clima i intel·ligència artificial.
L'emmagatzematge s'ha concedit per períodes de tres a cinc anys, condicionats a revisions anuals de l'acompliment del pla de gestió de dades. En alguns casos, s'ha concedit també capacitat de càlcul per poder dur a terme l'anàlisi, la millora i el manteniment de la informació emmagatzemada.
Mitjançant aquesta convocatòria, la RES complementa el servei d'accés a recursos de supercomputació per a la comunitat científica que ofereix des de l'any 2007, amb el que ofereix prop de 600 milions d'hores computacionals anuals. L'objectiu de la conjunció dels serveis de càlcul i dades és abordar nous reptes en investigacions que utilitzen la intel·ligència artificial i/o quantitats massives de dades.
Les dades dels 18 projectes que es beneficiaran d'aquesta primera convocatòria es guardaran en nou dels 13 nodes que conformen la RES, entre els que hi ha el CSUC.
La RES, coordinada pel Barcelona Supercomputing Center - Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS), ofereix serveis de càlcul d'altes prestacions en 16 supercomputadors gestionats per 13 dels seus nodes i també ofereix serveis d'emmagatzematge de dades en nou d'aquests nodes.
La jornada, que coincideix amb l'Any Internacional de la Quàntica, és una iniciativa del BSC i el CSUC, i ha inclòs una visita a l'ordinador quàntic instal·lat al BSC.
El projecte Quantum Spain ha obert la convocatòria perquè investigadors i empreses puguin accedir a l'ordinador quàntic allotjat al Barcelona Supercomputing Center (BSC-CNS), així com als emuladors quàntics del CESGA i SCAYLE.
Després de la renovació del supercomputador Pirineus III, s'han actualitzat els recursos que el CSUC posa a disposició de la Red Española de Supercomputación (RES). Pirineus III ha avançat posicions i és ara el quart supercomputador dins la RES.
Vols estar informat en tot moment?
Barcelona
Gran Capità, 2 (Edifici Nexus)
93 205 6464
Lleida
Parc de Gardeny 8 C (GEPA)
93 551 6242
Serveis
CC BY 4.0
Projecte web desenvolupat per ACTIUM Digital