CSUC

La RES emmagatzemarà les dades d'investigacions científiques que utilitzen i comparteixen gran quantitat d'informació

La Red Española de Supercomputación (RES), de la qual el CSUC hi forma part, proporcionarà per primer cop capacitat d'emmagatzematge a investigadors que necessiten utilitzar grans quantitats de dades i que estiguin disposats a compartir-los amb altres membres de la comunitat científica.

En la seva primera convocatòria de serveis de dades, la RES ha concedit 7,5 Petabytes (PB) d'emmagatzematge a 18 projectes de disciplines tan diverses com genòmica i biologia molecular, química, astrofísica, anàlisi i prospeccions del clima i intel·ligència artificial.

L'emmagatzematge s'ha concedit per períodes de tres a cinc anys, condicionats a revisions anuals de l'acompliment del pla de gestió de dades. En alguns casos, s'ha concedit també capacitat de càlcul per poder dur a terme l'anàlisi, la millora i el manteniment de la informació emmagatzemada.

Mitjançant aquesta convocatòria, la RES complementa el servei d'accés a recursos de supercomputació per a la comunitat científica que ofereix des de l'any 2007, amb el que ofereix prop de 600 milions d'hores computacionals anuals. L'objectiu de la conjunció dels serveis de càlcul i dades és abordar nous reptes en investigacions que utilitzen la intel·ligència artificial i/o quantitats massives de dades.

Les dades dels 18 projectes que es beneficiaran d'aquesta primera convocatòria es guardaran en nou dels 13 nodes que conformen la RES, entre els que hi ha el CSUC

La RES, coordinada pel Barcelona Supercomputing Center - Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS), ofereix serveis de càlcul d'altes prestacions en 16 supercomputadors gestionats per 13 dels seus nodes i també ofereix serveis d'emmagatzematge de dades en nou d'aquests nodes.

  • Compartir:
  • #
  • #
  • #