CSUC

Maria Isabel Gandia, cap de Comunicacions del CSUC, participa a la campanya #WomenInStem de Géant

En motiu de dues celebracions, l'11 de febrer com a Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència i el 8 de març com a Dia Internacional de la Dona, Géant ha volgut reconèixer un any més el paper fonamental que porten a terme les dones i les nenes en les TIC.

Per això, ha iniciat una campanya anomenada "Women in Stem" que consta de cinc vídeos que s'han anat publicant setmanalment a les xarxes socials durant aquest període i que tracten sobre: superar els reptes amb resiliència, els rols femenins i la mentoria, el perquè és important la diversitat, sobre el poder de la dona a la xarxa i missatges per a futures generacions.

Géant ha iniciat aquesta campanya per conscienciar sobre la importància d'atreure a les dones en l'àmbit de les carreres STEM, acrònim dels termes en anglès Science, Technology, Engineering and Mathematics (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques). Afavorir el desenvolupament de les competències STEM en les nenes assegura un futur sense bretxes digitals de gènere. Actualment, l'àmbit STEM és una de les àrees on la presència de la dona no creix al nivell que hauria segons la seva participació a la societat, es calcula que només un 35% de les dones estudia carreres STEM. 

Per part del CSUC, Maria Isabel Gandia, cap de Comunicacions, ha participat en el vídeo "Overcoming challenges with resilience", junt amb altres dones i homes rellevants en l'àmbit de les TIC que volen visualitzar el paper d'aquestes.

Amb el seu missatge (minut 1,54 del vídeo), Gandia vol transmetre que "no importa el gènere, res hauria d'impedir fer el que vols. Que les àrees STEM estiguin plenes d'homes no ha de ser un impediment i no canviarà si nosaltres, les dones, no ho canviem. És un canvi a nivell social. Que un nen o una nena puguin fer activitats similars en el seu temps lliure no hauria de ser estrany. Per què una nena no pot fer robòtica, programació o futbol i un nen no pot fer ballet, cuina o voleibol? Per què està més socialment acceptat que sigui al revés? Aquest és el primer pas per trencar amb aquests setges". 

Podeu veure el vídeo a continuació:

Per a més informació podeu seguir la campanya a https://connect.geant.org/womeninstem.

  • Compartir:
  • #
  • #
  • #