Contractació de productes i serveis de qualitat de manera àgil, eficaç, eficient i amb preus avantatjosos gràcies a l’acció conjunta.
En què treballes?
Solucions per al teu perfil
Notícies sobre...
Seu social (Edifici Nexus)
C/ Gran Capità, 2. 08034 Barcelona
Centre de Processament de Dades (Edifici Annexus)
Magatzem cooperatiu GEPA
Aquest mes de juny s'ha publicat un article d'Ángel Borrego amb el títol "Measuring the Impact of Digital Heritage Collections Using Google Scholar" al núm. 2, vol. 39 de la revista Information Technology and Libraries.
L'article té per objectiu mesurar l'impacte de les col·leccions digitals, mitjançant l'anàlisi de les cites rebudes en els resultats acadèmics. S'ha utilitzat Google Scholar per recuperar els resultats acadèmics que citaven la Memòria Digital de Catalunya (MDC), un repositori cooperatiu d'accés obert que conté col·leccions digitalitzades relacionades amb Catalunya i el seu patrimoni.
El nombre de documents que es citen a MDC ha crescut considerablement des de la creació del repositori el 2006. La majoria dels documents citats són articles, proceedings i monografies, i també tesis. Aquests documents pertanyen principalment a les ciències socials i a les humanitats, i estan escrits en els idiomes locals.
La col·lecció més citada a MDC conté publicacions periòdiques catalanes antigues digitalitzades. L'estudi mostra que Google Scholar és una eina adequada per proporcionar l'evidència de l'impacte acadèmic de les col·leccions digitals. Google Scholar indexa el text complet dels documents, facilitant la recuperació de les cites inserides dins el text o en altres seccions que no es troben dins el llistat final de referències. També indexa diferents tipus de documents, com ara tesis, que contenen una part important de les cites de les col·leccions digitals.
Podeu llegir l'article complet a Information Technology and Libraries.
El Govern convoca, en cooperació amb el CSUC i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, la primera edició dels Premis de Ciència Oberta de Catalunya dins dels seus objectius estratègics de fer els resultats de la recerca més accessibles a tothom. Hi ha tres categories i la presentació de candidatures finalitza el 27 de juny a les 14.00 h.
Es tracta d'"Acta Numismàtica", una publicació de caràcter científic que acull treballs de recerca en els camps de la numismàtica, la història de la moneda i la medallística.
El Repositori de Dades de Recerca (RDR) ha actualitzat dues infografies amb les últimes funcionalitats del repositori. També s'ha revisat la checklist per publicar a l'RDR amb l'objectiu d'oferir una guia més detallada durant tot el procés. Els recursos es poden consultar en obert a RECERCAT.
Vols estar informat en tot moment?
Barcelona
Gran Capità, 2 (Edifici Nexus)
93 205 6464
Lleida
Parc de Gardeny 8 C (GEPA)
93 551 6242
Serveis
CC BY 4.0
Projecte web desenvolupat per ACTIUM Digital