CSUC

Oberta la convocatòria EuroCC Spain testbed

En el marc del projecte europeu EuroCC, la seva part espanyola, EuroCC Spain, ha obert una convocatòria per a l'accés gratuït d'empreses i administracions públiques espanyoles a recursos de computació d'altes prestacions (HPC).

La convocatòria s'adreça exclusivament a empreses i administracions espanyoles, i entitats dependents, per a la realització d'activitats d'R+D+I, com ara proves de concepte, assajos d'escalabilitat, projectes pilot, o avaluació d'aplicacions informàtiques, entre d'altres. S'hauran d'executar en un termini màxim de tres mesos. Queden exclosos processos de producció o explotació pertanyents a la pròpia activitat empresarial del sol·licitant.

S'ofereixen fins a 50K hores computacionals i 40 hores d'atenció personalitzada per activitat durant tres mesos. L'accés a aquests recursos és gratuït sempre que es compleixin les condicions d'ús (Annex I de la convocatòria).

Per participar-hi trobareu el formulari de sol·licitud així com informació més detallada al web d'EuroCC Spain.

Què és EuroCC Spain?

El projecte EuroCC Spain té com a objectiu la creació d'un Centre Nacional de Competència (NCC) que sigui capaç de proporcionar una àmplia cartera de serveis de supercomputació, big data i intel·ligència artificial adaptats a les necessitats respectives de la indústria (especialment de les PIME), el món acadèmic i l'administració pública a l'Estat espanyol.

El centre NCC a Espanya formarà part d'una xarxa de Centres Nacionals de Competència formada per 33 estats participants, membres i associats al projecte europeu The National Competence Centers in the Framework of EuroHPC (EuroCC). D'aquesta manera, es fa ús i profit dels avantatges, l'experiència i els recursos disponibles a Europa en matèria de supercomputació, big data i intel·ligència artificial per a la coordinació d'iniciatives a nivell nacional per a la promoció d'aquestes tecnologies.

Com hi participa el CSUC?

El CSUC forma part d'EuroCC Spain juntament amb el Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS); l'Instituto de Biocomputación y Física de Sistemas Complejos (BIFI-UNIZAR); el Centro Extremeño de investigación, Innovación Tecnológica y Supercomputación (CENITS); el Centro de Supercomputación de Galicia (CESGA); l'Instituto de Astrofísica de Canarias (IAC); Supercomputación Castilla y León (SCAYLE), i la Universidad de Cantabria (UNICAN).

*Aquest Projecte ha rebut finançament de l'European High-Performance Computing Joint Undertaking (JU) sota l'acord de subvenció No 951732. La JU rep suport del programa de recerca i innovació de la Unió Europea Horitzó 2020 i d'Alemanya, Bulgària, Àustria, Croàcia, Xipre, República Txeca, Dinamarca, Estònia, Finlàndia, Grècia, Hongria, Irlanda, Itàlia, Lituània, Letònia, Polònia, Portugal, Romania, Eslovènia, Espanya, Suècia, Regne Unit, França, Holanda, Bèlgica, Luxemburg, Eslovàquia, Noruega, Suïssa, Turquia, República de Macedònia, Islàndia i Montenegro.

  • Compartir:
  • #
  • #
  • #