CSUC

Donants de veu: ajudar a fer audiollibres amb els clàssics catalans

La Universitat Oberta de Catalunya (UOC), amb la col·laboració d'Espais Escrits, Òmnium Cultural i Amical Wikimedia, ha posat en marxa el projecte Donants de veu, per impulsar els nous formats de consum cultural, les audiolectures.

La campanya Donants de veu té com a propòsit crear una xarxa de 100 persones voluntàries, enregistrar i editar 100 audiolectures de les obres clàssiques de la literatura catalana i publicar-les a espais web i plataformes obertes perquè tothom qui ho vulgui pugui escoltar-les i gaudir-ne.

Les persones interessades només hauran de triar una obra d'un autor català o una autora catalana que hagi mort com a mínim fa vuitanta anys (a partir del 1940), enregistrar-se mentre la llegeixen i publicar el fitxer d'àudio a les plataformes obertes perquè tothom pugui escoltar-les i gaudir-ne. El repte durarà cent dies i acabarà el 30 de juliol d'aquest any.

Organitzen aquesta iniciativa la directora de l'espai cultural lletrA de la UOC, Teresa Fèrriz, impulsora de projectes en l'àmbit de la literatura catalana i dels nous formats digitals, i el catedràtic de Sociolingüística i professor dels Estudis d'Arts i Humanitats de la UOC, Joan Pujolar. A més dels col·laboradors, el projecte compta també amb el suport de la Xarxa Vives d'Universitats, l'Obra Cultural Balear, Acció Cultural del País Valencià, l'Institut d'Estudis Eivissencs, la Fundació Carles Salvador i el Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la Universitat de les Illes Balears.  

Trobareu més informació sobre el projecte i com participar-hi al web de lletrA.

  • Compartir:
  • #
  • #
  • #