Contractació de productes i serveis de qualitat de manera àgil, eficaç, eficient i amb preus avantatjosos gràcies a l’acció conjunta.
En què treballes?
Solucions per al teu perfil
Notícies sobre...
Seu social (Edifici Nexus)
C/ Gran Capità, 2. 08034 Barcelona
Centre de Processament de Dades (Edifici Annexus)
Magatzem cooperatiu GEPA
El projecte Quantum Spain, que pretén ser l'impuls definitiu a l'ecosistema de computació quàntica d'Espanya, ha celebrat el 19 de desembre la seva trobada anual. Per part del CSUC hi han assistit Alejandro Jaramillo, tècnic de Càlcul Científic i membre de Quantum Spain; Ricard de la Vega, coordinador de Càlcul i Aplicacions; i Adrián Macía, cap de Càlcul Científic.
Durant la reunió s'ha parlat de la direcció del projecte, i el personal tècnic ha presentat els avenços realitzats en el marc de Quantum Spain, amb una tasca que ha consistit en generar documentació i codi sobre diferents aplicacions de la computació quàntica.
Quantum Spain s'emmarca en l'Estratègia Nacional d'Intel·ligència Artificial (ENIA) i té l'objectiu de constituir un ecosistema de computació quàntica sòlid a Espanya, aprofitant i impulsant el talent del personal investigador local expert en aquesta tecnologia. El CSUC, com a membre de la Xarxa Espanyola de Supercomputació (RES), hi participa a través del tècnic especialista en computació quàntica contractat específicament per a aquest projecte.
L'objectiu és que les empreses i institucions interessades en accedir al computador quàntic o a un dels seus simuladors clàssics puguin gaudir de tècnics especialistes amb formació suficient que pugui donar-los assistència en l'adaptació del seu algoritme a les especificacions experimentals o ajudar-los a contactar amb grups tècnics especialitzats en algorísmia.
La jornada, que coincideix amb l'Any Internacional de la Quàntica, és una iniciativa del BSC i el CSUC, i ha inclòs una visita a l'ordinador quàntic instal·lat al BSC.
El projecte Quantum Spain ha obert la convocatòria perquè investigadors i empreses puguin accedir a l'ordinador quàntic allotjat al Barcelona Supercomputing Center (BSC-CNS), així com als emuladors quàntics del CESGA i SCAYLE.
Després de la renovació del supercomputador Pirineus III, s'han actualitzat els recursos que el CSUC posa a disposició de la Red Española de Supercomputación (RES). Pirineus III ha avançat posicions i és ara el quart supercomputador dins la RES.
Vols estar informat en tot moment?
Barcelona
Gran Capità, 2 (Edifici Nexus)
93 205 6464
Lleida
Parc de Gardeny 8 C (GEPA)
93 551 6242
Serveis
CC BY 4.0
Projecte web desenvolupat per ACTIUM Digital