Contractació de productes i serveis de qualitat de manera àgil, eficaç, eficient i amb preus avantatjosos gràcies a l’acció conjunta.
En què treballes?
Solucions per al teu perfil
Notícies sobre...
Seu social (Edifici Nexus)
C/ Gran Capità, 2. 08034 Barcelona
Centre de Processament de Dades (Edifici Annexus)
Magatzem cooperatiu GEPA
El repositori institucional de l’IRTA d’articles en accés obert ja compta amb més de 1.000 articles científics incorporats en el seu tercer any de funcionament.
L’article número 1.000 porta per títol “Biosensors Based on Isothermal DNA Amplification for Bacterial Detection in Food Safety and Environmental Monitoring” i ha estat escrit per Sandra Leonardo, Anna Toldrà i Mònica Campàs, del Programa AMiC (Aigües Marines i Continentals).
L’article, publicat a la revista Sensors, és una revisió dels biosensors basats en mètodes isotèrmics d’amplificació de l’ADN per a la detecció de bactèries en els camps de la seguretat alimentària i el monitoratge mediambiental.
El treball s’emmarca dins del projecte europeu NewTechAqua, que compta amb la participació d’investigadors dels programes d’Aqüicultura i AMiC i del qual l’Enric Gisbert n’és l’investigador principal. En aquest projecte, la línia de de recerca de biosensors de l’IRTA, dirigida per la Mònica Campàs, té com a objectiu desenvolupar un dispositiu per a la detecció simultània de dos gens de virulència de la bactèria Vibrio parahaemolyticus, que és un patogen que pot causar gastroenteritis o septicèmia quan es consumeix marisc cru o poc cuinat.
Aquesta línia de recerca ja ha desenvolupat biosensors basats en l’amplificació isotèrmica de l’ADN per a la detecció i discriminació de microalgues tòxiques dels gèneres Gambierdiscus i Fukuyoa, conegudes productores de ciguatoxines (projecte MICINN CIGUASENSING), i per a la detecció del virus herpes de l’ostra (projecte europeu VIVALDI).
El repositori institucional de l’IRTA es basa en el servei de Repositori de Prestacions Bàsiques (RPB), que ofereix el CSUC des del 2018, i que es basa en el programari de codi obert DSpace adaptat a la normativa, estàndards i bones pràctiques internacionals.
L’RPB s’adreça a universitats, a centres de recerca, com en aquest cas l’IRTA, i a biblioteques especialitzades. El servei inclou inclou tant el maquinari com el programari necessaris per donar la màxima visibilitat a la producció de la institució i complir amb els mandats d’accés obert.
A més de l’IRTA, també usen aquest servei la Universitat Internacional de Catalunya, el Tecnocampus i la Biblioteca del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.
L'RDR actualitza dues infografies, que es podran consultar al RECERCAT en català, castellà i anglès.
Els canvis inclouen millores en el funcionament i en l’aspecte visual de les col·leccions de l’MDC. L'actualització també ha comportat la modificació de les URLs de quatre de les pàgines més importants.
Mireia Alcalá, tècnica de Recursos d'Informació al CSUC, ha participat al pòdcast de datos.gob.es sobre "Datos y conocimiento abierto en las instituciones españolas", juntament amb Juan Corrales, gestor del repositori de dades del Consorcio Madroño.
Vols estar informat en tot moment?
Barcelona
Gran Capità, 2 (Edifici Nexus)
93 205 6464
Lleida
Parc de Gardeny 8 C (GEPA)
93 551 6242
Serveis
CC BY 4.0
Projecte web desenvolupat per ACTIUM Digital