CSUC

La Universidad Complutense de Madrid se suma als acords marc d'antiplagi i llicències de Microsoft

La Universidad Complutense de Madrid (UCM) s'ha adherit a l'acord marc d'homologació de proveïdors per a la detecció de similituds en continguts digitals i serveis bàsics associats (antiplagi) i al de llicències de Microsoft

L'acord marc de detecció de plagi, que es va formalitzar l'octubre de 2021, homologa dues solucions diferents per a detectar casos de plagi: Ouriginal i Compilatio. Aquests programaris de detecció de similituds en continguts digitals combinen l'anàlisi de coincidència de textos amb l'estil d'escriptura. També inclouen recursos addicionals, materials de sensibilització, eines de formació i acompanyament personalitzat. Amb la UCM, ja són 31 les institucions que participen en aquest acord marc.

A més, l'acord marc estableix uns preus màxims per EETC/usuari (Equivalent d'Estudiants a Temps Complet) que milloren de forma anual a mesura que el nombre d'entitats participants a l'acord marc augmenta. També estableix uns preus màxims per a entitats de fins a 2.500 EETC en funció de la seva grandària, i uns preus màxims per verificar un nombre determinat de documents.  

Altres beneficis que contempla l'acord marc, a més de l'estalvi, són la flexibilitat de les solucions ofertes, ja que permet escollir la solució més convenient o bé disposar, al mateix temps, de més d'una solució, i comptar amb més d'una vintena de fonts editorials internacionals de comparació disponibles.

A més d'antiplagi, la UCM s'ha adherit també a l'acord marc d'homologació de proveïdors per al subministrament de llicències de programari de Microsoft i dels seus serveis associats, formalitzat l'abril de 2021. Les llicències de Microsoft que s'adquireixen a través d'aquest acord marc són per a ús educatiu, docent, de recerca sense ànim de lucre, i administratiu. Les entitats participants en l'acord marc, com la UCM, poden optar per disposar de les llicències en propietat o en la modalitat de lloguer. La vigència de l'acord marc és de dos anys, prorrogable per dos períodes d'un màxim d'un any cadascun.

Durant la vigència de l'acord marc de Microsoft, les entitats participants són les encarregades de realitzar els contractes basats, amb uns descomptes mínims establerts, sobre tot el catàleg vigent en cada moment de productes i serveis de Microsoft en cadascun dels lots que el conformen.

Amb la UCM, ja són 12 les institucions (UB, UAB, UPC, UPF, UdL, UdG, UOC, UVic-UCC, URJC, PCB i CSUC) que participen en l'acord marc de Microsoft.

  • Compartir:
  • #
  • #
  • #