Contractació de productes i serveis de qualitat de manera àgil, eficaç, eficient i amb preus avantatjosos gràcies a l’acció conjunta.
En què treballes?
Solucions per al teu perfil
Notícies sobre...
Seu social (Edifici Nexus)
C/ Gran Capità, 2. 08034 Barcelona
Centre de Processament de Dades (Edifici Annexus)
Magatzem cooperatiu GEPA
El 17 de febrer, Mar Reguant, economista especialista en energia, transició energètica i canvi climàtic, ha dut a terme una presentació al grup de compra d'energia del CSUC. La trobada ha estat presencial a l'Edifici Vèrtex de la UPC, tot i que també s'ha pogut seguir en línia.
Així, una trentena d'integrants del grup de compra d'energia del CSUC han pogut escoltar la ponència de Reguant titulada "Preguntes i (algunes) respostes sobre el sistema marginalista". Aquest sistema és el que regeix els preus de l’energia al mercat espanyol, tant desbocats en l'actualitat. El sistema marginalista ordena l'oferta dels productors d'electricitat per preus. Primer s'ofereix l'energia més barata, i així fins a suplir la demanda energètica del moment. És per això que, tot i que els productors puguin ofertar l'energia a preus diferents, el preu final de mercat (pool elèctric) el marcarà l'oferta de l'últim productor, que és el que ha acabat de cobrir la demanda energètica i, per tant, el més car.
Mar Reguant-Rido és llicenciada en Economia per la UAB i doctora pel MIT, l'Institut de Tecnologia de Massachusetts. Treballa com a professora a la Universitat Northwestern de Chicago. També ha treballat a la Universitat de Stanford.
Des del maig del 2020 forma part d'un equip d'assessors del govern francès d'Emmanuel Macron en matèria de canvi climàtic al costat del belga Christian Gollier i de tres premis Nobel, els nord-americans Paul Krugman i Peter Arthur Diamond, i el francès Jean Tirole.
La seva investigació es basa en la perspectiva teòrica i empírica del funcionament de les subhastes en els mercats elèctrics. Pel que fa a l'àmbit mediambiental ha estudiat els mercats d'emissions de diòxid de carboni, comparant diferents mecanismes per reduir la contaminació i augmentar l'eficiència de les polítiques energètiques.
S'ha posat en funcionament un nou acord marc d'equipament audiovisual que dona continuïtat i amplia l'anterior. Hi participen 14 institucions i s'hi han homologat 17 proveïdors.
L'Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) s'ha incorporat recentment al servei de compres conjuntes TIC del CSUC, convertint-se en la 86a entitat que ho fa. A més, la Universidad Rey Juan Carlos, el BSC-CNS, la Universitat de València i l'ICFO han signat noves adhesions.
El CSUC ha explicat els beneficis dels sistemes dinàmics d'adquisició (SDA) en la contractació pública sanitària a la 40a píndola informativa de la Red de Entidades Gestoras de Investigación Clínica (REGIC).
Vols estar informat en tot moment?
Barcelona
Gran Capità, 2 (Edifici Nexus)
93 205 6464
Lleida
Parc de Gardeny 8 C (GEPA)
93 551 6242
Serveis
CC BY 4.0
Projecte web desenvolupat per ACTIUM Digital