CSUC

Les sessions d'autoaprenentatge de curació de dades del CSUC, presents a un informe d'un grup de treball de l'EOSC

El grup "Task Force on data stewardship, curricula and career paths" de l'European Open Science Cloud (EOSC) ha publicat l'informe Recommendations for Data Stewardship Skills, Training and Curricula with Implementation Examples from European Countries and Universities, on es mencionen les diferents activitats dedicades a la gestió de dades de recerca dutes a terme coordinadament pel CSUC.

L'informe destaca el paper crucial de les persones administradores/curadores de dades en la gestió de dades de recerca i la manca de plans d'estudis estandarditzats per donar suport al seu desenvolupament professional. L'estudi recull 17 recomanacions per a responsables polítics, finançadors i governs europeus i nacionals i 13 recomanacions per a organitzacions que realitzen recerca sobre formació en competències i currículums per a administradors de dades; currículums i formació per a investigadors, finançadors i responsables de la presa de decisions; itineraris professionals; polítiques, comunitats i xarxes de gestió de dades.

En aquest sentit, Núria Raga, tècnica de recursos d'informació del CSUC en el moment de la generació de l'informe i actualment a l'European University Institute (EUI), va participar en l'elaboració del capítol sobre les iniciatives fetes a Espanya. A més de les activitats del CSUC, en aquest capítol s'hi detallen les de la Universitat de Barcelona o de la Universidad Pablo de Olavide (Sevilla). 

Pel que fa al CSUC, es posa en valor l'experiència de les sessions d'autoaprenentatge de curació de dades. Durant aquestes sessions, les diverses institucions que formen part del Repositori de Dades de Recerca (RDR) han disposat d'un espai de diàleg i debat amb l'objectiu d'oferir eines comunes per a curar dades, tenint en compte les habilitats i competències que ha de tenir el personal de curació de dades (data curator o data steward).

  • Compartir:
  • #
  • #
  • #