CSUC

Anella Científica

Accés a RedIRIS

De Catalunya al món

A través de RedIRIS, la xarxa acadèmica i de recerca catalana, l'Anella Científica, s'obre al món. Ho fa mitjançant la xarxa òptica i d'alta capacitat de RedIRIS que connecta les xarxes acadèmiques de l'estat espanyol, posant a la seva disposició les eines necessàries per col·laborar telemàticament en condicions òptimes. A més, l'estructura mallada de la xarxa estatal optimitza la distribució de càrrega i ofereix una millor redundància.

RedIRIS proporciona l'accés de l'Anella Científica a les xarxes de recerca autonòmiques, estatals i internacionals a nivell mundial a través de la paneuropea Géant, la xarxa acadèmica i de recerca més gran i avançada del món. 

Per facilitar aquest accés, a Catalunya tenim dos punts de presència de la xarxa RedIRIS:

  • Al Campus Nord. Aquest punt compta amb diverses lambdes (longitud d'ona) de diferents capacitats, de 10 Gbps i 100 Gbps. D'aquestes, una és pel tràfic regular de l'Anella Científica; dues per a la interconnexió entre els dos nodes; i la resta estan destinades a projectes especials (PIC, BSC, i2CAT...). 
  • Al segon node. Es connecta amb una lambda per al tràfic regular i dues per la interconnexió entre els dos nodes.

Pel que fa a la connectivitat externa, RedIRIS està connectada amb la xarxa de recerca paneuropea Géant i amb els punts neutres CATNIX, a Barcelona; Espanix, a Madrid; i GIGAPIX, a Lisboa. També es connecta amb la xarxa de recerca portuguesa FCCN i disposa de diverses sortides internacionals amb línies comercials.

Mapa de la infraestructura de xarxa de RedIRIS

Vols saber-ne més?

Què és UNIFICAT?

Altres serveis que us poden interessar...

Serveis relacionats o complementaris